Hoe ruim je jouw kledingkast op?

Je hebt van die taken die je eigenlijk niet wilt doen. Daarom blijf je deze elke keer uitstellen totdat het echt niet meer kan. Een voorbeeld hiervan is het opruimen van je kast. Veel mensen verzamelen over de jaren een heleboel kleren die ze lang niet allemaal gebruiken. Toch vinden veel mensen het lastig om kleding weg te doen en dit kan leiden tot een extreem volle kledingkast. Als je op zoek bent naar een shirtje dan kan dit een hele uitdaging zijn en als je deze dan eenmaal gevonden hebt liggen alle kledingstukken door je hele kamer en kast heen. Dit is natuurlijk alles behalve georganiseerd en dit wil je natuurlijk verhelpen. Als jij jezelf hierin herkent dan is het nu de perfecte tijd om eens je kast op gaan ruimen.

Maak een duidelijk plan

Om te beginnen moet je even duidelijk bedenken voor jezelf hoe je dit gaat doen. Als je zonder plan bezig gaat heb je geen idee hoe lang het gaat duren en dan kun je halverwege het hele overzicht verliezen. Zorg dus dat je een handig moment weet te vinden, zodat je voldoende tijd hebt om de hele taak te voltooien.

Haal alles eruit en pas het

Als je echt gaat beginnen is het handig om alle kleding even uit de kast te halen. Enkel door dit te doen weet je echt wat je nou allemaal hebt. Het is handig om verschillende thema’s bij elkaar te leggen. Zo leg je alles shirt bij elkaar en ga zo maar door. Vervolgens bekijk je elk kledingstuk en ga je bepalen of je dit nog wil bewaren of dat je dit beter weg kunt doen. Als je het niet helemaal zeker weet kun je het nog even aantrekken om een laatste beslissing te nemen.

Maak stapels en richt je kast weer mooi in

Maak duidelijke stapels met kleding die je wel en niet wil bewaren. Als je allemaal mooie stapels hebt gemaakt dan kun je de kleding die je wel gaat houden weer in de kast opruimen. Zorg dat je alles mooi opvouwt en overzichtelijk in de kast neerlegt. De kleren die je niet meer wil kun je verkopen of weggeven aan mensen die hier nog veel plezier van kunnen hebben.

Vul je kast weer met nieuwe items

Als je na het opruimen naar je kast kijkt en ziet dat je nu weer een aardig lege kast hebt dan mag je jezelf best belonen met een paar leuke nieuwe aankopen. Misschien wil jij wel een mooi equalite jas of een iceberg shirt. Neem zeker eens een kijkje en wie weet kun jij je kast dan weer aanvullen met kledingstukken die je daadwerkelijk gaat dragen.