Waarom een BHV cursus levensreddend kan zijn

CPR First Aid Training Concept

Je weet ongetwijfeld dat je in een BHV cursus onder andere leert hoe je levens kunt redden. Maar weet je ook op welke manieren? Je denkt misschien direct aan EHBO. BHV bestaat uit meer dan EHBO alleen. Ook op twee andere gebieden leer je hoe je potentieel levens kunt redden. Lees verder om te ontdekken hoe.

EHBO

Eén van de belangrijkste aspecten van BHV is natuurlijk EHBO. Met EHBO leer je snel en adequaat op te treden bij ongevallen. Dit kunnen kleine en onschuldige ongelukjes zijn, maar ook levensbedreigende situaties. Reanimeren met een AED maakt bijvoorbeeld tegenwoordig standaard deel uit van elke BHV cursus. Natuurlijk leer je ook nog reanimeren op de traditionele manier.

Branden blussen

Een brand is ontzettend gevaarlijk. Zonder goed en snel ingrijpen kan een brand levens eisen. Daarom worden BHV’ers ook opgeleid om beginnende branden te blussen. Zij leren werken met brandblussers en leren hoe ze zo snel mogelijk een beginnende brand onder controle kunnen krijgen. Dankzij deze kennis kan een hoop leed, letsel en misschien zelfs erger worden bespaard.

Evacuaties leiden

Wanneer er sprake is van gevaar of een ernstige calamiteit moet het pand soms worden ontruimd. Het is belangrijk dat de evacuatie geleid wordt door mensen die weten hoe dit moet. BHV’ers zijn die mensen. Zij weten namelijk wat erbij komt kijken om iedereen zo snel en veilig mogelijk uit het pand te krijgen. Ze geven instructies, delegeren taken en communiceren met hulpdiensten. Door de ontruiming in goede banen te leiden kunnen levens worden gered.

Wil jij ook een BHV cursus volgen?

Wil jij ook een BHV cursus volgen? Schrijf je dan in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Je leert van een ervaren docent alles wat je moet weten. Aansluitend doe je examen. Slaag je (meer dan 95% van de cursisten van ARBO centrum slaagt in één keer), dan mag jij jezelf een jaar lang BHV’er noemen. Hierna kun je jaarlijks een herhalingscursus volgen om de geldigheid van je BHV certificaat te verlengen.