De leukste strohoedjes voor dames

De strohoed wordt al generaties gebruikt als modeaccessoire, in veel verschillende vormen. Zo is er de panamahoed die vaak gedecoreerd is met een lint, de cowboyhoed of denk zelfs aan de Mexicaanse sombrero. Strohoedjes dames zijn vaak hoeden met een bolle vorm en een brede rand. De populariteit van de strohoed is vooral begonnen toen Theodore Roosevelt in 1906 zijn panamahoed droeg bij een bezoek aan het Panamakanaal.

Hoe kies je de beste strohoed?

Strohoedjes voor dames bestaan in veel verschillende stijlen en ontwerpen. Het is logisch om je af te vragen welke hoed voor jou de beste optie is. Het is goed om je af te vragen voor welke gelegenheid je de hoed wil gebruiken. Ook is natuurlijk je persoonlijke smaak van belang. Ga je bijvoorbeeld naar een zomerbruiloft, dan is een grote strohoed met een brede band prachtig. Wil je je dames strohoedje liever dragen bij het wandelen, dan is een tijdloze strohoed met een wat smallere rand natuurlijk wat praktischer. Ook de weersomstandigheden spelen hierin een rol.

Strohoedjes dames zijn er in veel verschillende kleuren, niet enkel in de bekende strokleur. Ook heb je de keuze uit een strohoed mét of zonder band. Ook in het materiaal kan nog veel verschil zitten. Zo bestaan er hoeden in raffiastro, panamastro, papierstro en hennepstro. Iedere soort heeft zijn eigen uitstraling maar de overeenkomst tussen allen is dat ze licht van gewicht zijn, hoog draagcomfort en een koelende functie hebben.

Verzorging

Om optimaal van je strohoed te kunnen genieten kan je deze verzorgen door hem af en toe te besproeien met een verstuiver. Dit voorkomt dat het stro broos wordt en de kwaliteit achteruit gaat. Let erop dat je de hoed niet volledig doorweekt maakt, dat is dan weer niet bevorderlijk voor de kwaliteit en levensduur van je hoed.