Groeit Nederland uit haar landje?

De Nederlandse economie bevindt zich aan haar top. Nooit eerder ging het economisch gezien zo goed met het land. De gemiddelde Nederlander heeft haar zaken goed voor elkaar en de gemiddelde lonen liggen ruim boven de Europese norm. Toch heeft zelfs een land als Nederland haar problemen. Door de groeiende economie hebben vooral de woningmarkt en de arbeidsmarkt duidelijk zichtbare problemen waar de overheid iets aan moet doen. In deze blog geven we meer informatie over de problemen op de woning- en arbeidsmarkt van Nederland.

De woningmarkt

Nederland is vol. Er zijn op dit moment meer mensen op zoek naar een huis dan dat er huizen zijn. Vooral starters hebben met deze krapte op de woningmarkt te maken. Het is momenteel erg lastig een betaalbaar huur- of koophuis te vinden. De vraag naar huizen is enorm en het aanbod blijft achter. Je zou zeggen, waarom worden er dan geen huizen bijgebouwd? Nederland is vol. Op de plekken waar mensen graag wonen is er geen mogelijkheid extra huizen te bouwen. Daarnaast duurt het lang voordat er huizen bijgebouwd worden en is elke Nederlander opzoek naar een ander soort huis. Zo is iemand die toe is aan zijn tweede huis niet op zoek naar het zelfde als een starter en is een student die voor het eerst bij zijn ouders uit Enschede wegtrekt richting de randstad niet op zoek naar het zelfde huis als een jong gezin met twee inkomens.

De arbeidsmarkt

De sterke economie biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Niet alleen de grote miljoenen bedrijven groeien maar ook de startups en zelfstandigen zien kansen te profiteren van de welvaart in Nederland. Een goed voorbeeld van een opkomend aanbod is het aantal online marketing bedrijven. Deze branche springt er goed op in dat internet groeit en dat de nieuwe bedrijven allemaal online vindbaar willen zijn. Wanneer je nu bijvoorbeeld als Google Ads specialist in Rotterdam is het werk aanbod enorm. Hopelijk blijft de volgende economische crisis uit!