Snowboots zijn niet alleen voor Eskimo’s

1 laarsjes

Tijdens een avontuur in een sneeuwachtig land is het belangrijk dat je voeten goed bedekt zijn voor de kou. Wanneer je voeten bevroren zijn, kan dat slecht uitpakken. Een voorbeeld van schoenen die helpen tegen de kou en de sneeuw zijn snowboots. Snowboots heren of voor vrouwen hebben verschillende voordelen tijdens zo’n tocht door de sneeuw. Ze houden niet alleen je voeten warm, maar beschermen ze ook. Zo zijn er verschillende snowboots in kleuren en maten, waaronder hoge of lage snowboots. Vaak ligt de kwaliteit aan het materiaal van de snowboots en hoe ze gemaakt zijn.

Snowboots beschermen je voeten tegen de kou

Om je voeten te beschermen, kan je het beste hoge snowboots kopen. Snowboots dames of heren hebben dan iets meer veiligheid tegen natte voeten. Sneeuw blijft vaak plakken en wanneer het smelt, kan het water je schoenen in stromen. Het is dan prettiger om hoge sneeuwlaarzen te hebben, omdat het dan over je schoenen glijdt en niet in je schoenen! Snowboots dat van leer gemaakt zijn, zijn vaak beter en gaan langer mee dan snowboots van kunststof. Ook zijn ze makkelijker schoon te krijgen. Het belangrijkste daarnaast is dat de voering goed warm blijft en zweetvoeten vermijdt.

Geschiedenis van een snowboot

Vroeger werden snowboots vaak gedragen door Eskimo’s op de noord- of zuidpool. Zij hebben het uitgevonden om lange laarzen te dragen die hun voeten beschermd tegen de koude sneeuw. Toen waren ze alleen niet van leer, maar van stof. Dit werd vaak gemaakt van vachten van dieren. Ook indianen droegen vaak hetzelfde soort snowboots, maar dan niet voor in de sneeuw. Dit was meer om hun voeten te beschermen tegen de grond en tijdens het wandelen van de verschillende gebergtes. Hoewel ze wetenschappelijk niet aan elkaar verbonden zijn, hebben ze wel dezelfde kledingstijl ontworpen voor zomer en winter maanden en tijdperken.