Hoe kies je een (cirkel)maaier uit? 

Het kiezen van de juiste apparatuur voor in je tuin kan nogal een uitdaging zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor apparatuur van Milati en een cobra cirkelmaaier kopen, hoewel je bij deze apparatuur niet meer op de kwaliteit hoeft te letten. De kwaliteit, die zit wel goed. Maar hoe zit dat met de rest van de factoren die in het spel zijn bij het kiezen van een (cirkel)maaier? Daar gaan we het vandaag over hebben. We vertellen je hoe je het beste een (cirkel)maaier uitkiest. 

Grootte, maaihoogte en maaioppervak

Een belangrijke factor bij het kiezen van een cirkelmaaier is de grootte van het gazon. Zo is een handmatige of elektrische maaier misschien wel geschikt voor kleinere gazons. Voor grotere is een elektrische of benzinemaaier ook geschikt. Je doet er dus misschien verstandig aan om sowieso niet voor een handmatige te kiezen maar een mooie cobra cirkelmaaier van Milati kopen, is nooit een slecht idee. Daarnaast zijn de maaihoogte en het maaioppervlak van de cirkelmaaier belangrijke aspecten om te overwegen. De meeste maaiers hebben instelbare maaihoogtes, maar sommige maaiers hebben slechts een beperkt aantal maaihoogtes beschikbaar. Daarnaast kan de breedte van het maaidek variëren, waardoor de maaibreedte varieert. Hoe breder het maaidek, hoe sneller het maaien gaat.

Onderhoud en prijs

Ook het onderhoud en de prijs van de Milati cobra cirkelmaaier of een andere Milati die je op het oog hebt, spelen mee. Dit zijn twee belangrijke factoren die je nauwlettend in de gaten moet houden. Elke cirkelmaaier vereist onderhoud om optimaal te blijven presteren, maar de een heeft meer nodig dan de ander. Bovendien varieert de prijs van een cirkelmaaier sterk, afhankelijk van het type, de grootte en de functies. Handmatige maaiers zijn over het algemeen het meest betaalbaar, terwijl zitmaaiers het duurst zijn.