Aluminium lassen door professionals

aluminium lassen

Aluminium lassen is toch wel degelijk iets anders dan staal of ijzer. Daarom is het verstandig dit door een professional te laten doen. Aluminium werkt namelijk met een heel ander smeltpunt dan bijvoorbeeld ijzer. Dit is ook de reden waarom het lastiger is om dit te lassen. Bij het lassen van staal kan je kleine stalen draadjes gebruiken. Bij aluminium moet je ook draadjes van aluminium gebruiken. Dit is echter lastiger dan staal want deze draadjes krullen heel snel op. Om dit probleem te verhelpen kan je een lasapparaat gebruiken. Een lasapparaat met push-pull systeem zorgt ervoor dat het draad van aluminium niet opkrult. 

aluminium lassen

Juiste kennis en apparatuur is belangrijk

Bij het aluminium lassen is het belangrijk dat je over de kennis en apparatuur beschikt. Aluminium heeft namelijk een aantal eigenschappen waar rekening gehouden moet worden. 

Doordat dit materiaal heel makkelijk warmte geleid, is er een hoger vermogen nodig bij het lassen. Dit kan voor problemen zorgen bij het afkoelproces als je hier niet genoeg verstand van hebt. Als het lassen niet op de juist manier gebeurd kan er een krimpscheur ontstaan. Dit is een zwak punt in het aluminium. Zorg dus dat je het lassen aan een professional overlaat als je niet genoeg kennis of apparatuur hebt.