Wat doe jij met BHV in de zomer?

Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel een medewerker in dienst die een BHV-training heeft gevolgd. Harstikke goed natuurlijk, want zo is er altijd iemand aanwezig die weet wat hij moet doen bij gevaarlijke situaties. Het is echter te hopen dat er bij jou op de werkvloer meerdere mensen rondlopen die een BHV-training gevolgd hebben. Waarom? Omdat de medewerker met het BHV-certificaat ongetwijfeld een paar keer per jaar afwezig is. Denk bijvoorbeeld eens aan de zomervakantie. Veel bedrijven denken echter niet aan BHV in de zomer. En dat is niet verstandig.
Altijd iemand aanwezig met BHV in de zomer
Bedrijven die slechts één iemand met BHV in dienst hebben, wagen het er in de zomer vaak op. De kans is immers niet groot dat er in die periode iets voorvalt. Zeker niet wanneer er al lang niets is gebeurd. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Je zult net zien dat er in deze periode juist wel een ongeluk plaatsvindt. En wat doe je in dat geval? De overige medewerkers weten dan niet wat zij moeten doen. Zorg daarom altijd dat er iemand met BHV aanwezig is in de zomer.
Laat meerdere mensen veiligheidstraining volgen
Overweeg jij om jouw personeel een BHV-cursus te laten volgen? Laat deze veiligheidstraining dan altijd volgen door minimaal twee personen. Zo is er altijd iemand met BHV in de zomer. Althans, wanneer zij niet gelijktijdig afwezig zijn. Maar daar kun jij natuurlijk afspraken over maken. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om je gehele personeelsbestand een BHV-training te laten volgen. Zo heb je nooit problemen met BHV in de zomer.