Een developer inhuren? Een goed idee! 

Credit beheer optimalisatie

Heel wat bedrijven kiezen vandaag de dag voor een developer inhuren. Wanneer jij dat eveneens van plan bent zal je, je in eerste instantie de vraag moeten stellen op welke manier dat je dat precies gaat doen. Kies je bijvoorbeeld voor het inhuren van een ontwikkelaar in Nederland of geef je er de voorkeur aan om een developer in te huren welke zich in een ander, voordeliger land bevindt? In het laatste geval kan je uiteraard doorgaans rekenen op een interessantere kostprijs. Hoe dan ook, wil jij graag ook overgaan tot het inhuren van een developer, maar wil je daar nu graag eerst wat meer over te weten komen? Dan is de informatie hieronder op deze pagina beslist iets voor jou!

Welke developer inhuren voor jouw taken?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar welk type developer je dient in te huren voor het uitvoeren van de taken die je voor hem of haar in petto hebt. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat je hierbij een keuze zal moeten maken tussen de volgende mogelijkheden:

  1. Een backend developer;
  2. Een front end developer; 
  3. Een full stack developer; 

Voor de eerste twee geldt dat ze beschikken over een zeer specifieke specialisatie. Voor de eerste geldt zoals de naam al aangeeft dat ze ervoor heeft gekozen om zich te gaan specialiseren in programmeerklussen met betrekking tot de backend van een bepaald systeem. Voor de tweede geldt dan weer dat ze zich voornamelijk richt op de frontend waaronder ook het design valt. Een full stack developer inhuren zorgt ervoor dat je eigenlijk geen nood meer hebt aan twee verschillende soorten ontwikkelaars, maar slechts aan één specifieke developer. Dit kan voor veel bedrijven interessant zijn.

Waarom een full stack developer inschakelen?

In de praktijk wordt er tegenwoordig bijzonder vaak door bedrijven voor gekozen om over te gaan tot een full stack developer inhuren. Dat men deze keuze maakt hoeft zeker niet te verbazen. Zoals hierboven al vermeld is het op deze manier immers zo dat je niet langer twee verschillende ontwikkelaars dient in dienst te nemen. In plaats daarvan heb je voldoende aan één enkele persoon. Niet alleen kan dit als gevolg hebben dat de zogenaamde overheadkosten aanzienlijk lager zullen komen te liggen, bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat dit de efficiëntie waarmee er kan worden gewerkt aanzienlijk kan verbeteren. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. 

Een vaste developer inhuren? Zeker de moeite waard!

Voor een developer inhuren geldt uiteraard dat er een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende mogelijkheden. Dit hebben we eerder op deze pagina al voor je uiteengezet. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook eveneens zo dat je dit op verschillende manieren kan doen. Kies je er bijvoorbeeld voor om een vaste ontwikkelaar onder de arm te nemen of kies je er toch eerder voor om een freelance developer in te schakelen? Het behoort allebei tot de mogelijkheden. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je bij een developer inhuren wel altijd goed moet nadenken of er sprake is van voldoende werk of niet. Is dat niet het geval? Dan spreekt het voor zich dat dit de manier waarop je die persoon gaat inhuren zeker kan gaan beïnvloeden.