Modernisering van de logistiek

AGV 3

De branche van de logistiek is in de loop der tijd ver gemoderniseerd. Waar vroeger paarden werden gebruikt, zijn er auto’s en vrachtwagens gekomen. In de huidige tijd is er zelfs een principe als agv. Dit staat voor automatic guided vehicle. Wat het inhoudt, is dat er dus speciale voertuigen bestaan die in de logistiek worden gebruikt die volledig automatisch werken. Deze voertuigen hebben dus geen bestuurder nodig, ze hoeven alleen correct geprogrammeerd te worden. Dit is natuurlijk een hele stap vooruit sinds het begin van de logistiek, maar maakt het werk wel sneller en efficiënter.

Nóg een stap verder de toekomst in

Het stopt niet bij de agv, er bestaat namelijk ook iets dat amr heet. Dit staat voor autonomous mobile robots en zijn nog geavanceerder dan agv. Bij een agv kan er maar één vaste route geprogrammeerd worden, terwijl bij een amr niet maar één route geprogrammeerd is. Een amr krijgt de instructies om van A naar B te gaan, maar het kan zelf uitzoeken wat de meest efficiënte route daarvoor is. Als er dus op de kortste route al een obstakel staat, zal het de tweede kortste route nemen. Een agv heeft zulke ‘intelligentie’ niet en dat maakt dat de amr technologische gezien nóg beter is.

Een agv integreren in jouw bedrijf

Om een agv te kunnen gebruiken, moet je een agv systeem in gebruik nemen. Dit is een soort software waar je alle voertuigen op kan aansluiten en vanuit deze software kunnen de agvs ook geprogrammeerd worden. Je hebt dit systeem dus nodig om een agv te kunnen gebruiken. Wil jij dus graag je logistiek efficiënter maken, lichter maken en sneller? Dan zijn een agv of amr dus uitstekende opties om te integreren in je bedrijf. Het enige wat je dus nodig hebt, is de software en de daadwerkelijke voertuigen en dan kan je al je processen gaan optimaliseren.