Waarom extra lange mensen het beste een matras van 160 x 220 kunnen kiezen

matras 160x220

Er zijn een heleboel lange mensen in Nederland. We zijn dan ook niet voor niks een van de langste volken ter wereld. Dat betekent echter ook dat onze huizen er anders uitzien, beginnende bij onze bedden. Een matras van 160×220 klinkt anderen misschien vreemd in de oren maar wij Hollanders hebben er wel vaker van gehoord.

matras 160x220

Een afwijkende lengtemaat

Doorgaans is een bed 190 of 200 centimeter lang. Voor veel mensen is dat voldoende, gezien je er vanuit moet gaan dat je tenminste 10 centimeter over moet hebben. Sommige mensen hebben liever iets meer ruimte over. In ieder geval is dan nog een bed van 200 centimeter voor veel mensen voldoende. Toch zijn er ook mensen die langer zijn dan dat. En ook dan mag je heus wel ervan uitgaan dat een comfortabele nachtrust belangrijk is. Maar dat is niet alles.

Een steviger bed

Wanneer je aan de lange kant bent, bijvoorbeeld boven de 200 centimeter lang, dan heb je veel baat bij een goed en stevig matras. Met je lengte moet je natuurlijk wel in het bed passen maar dan ben je vaak bij deze lengte ook nog wat zwaarder dan de gemiddelde persoon. Zorg daarom dat je een stevig, degelijk matras kiest. Er zijn veel opties om uit te kiezen. Pocketvering doet het bijvoorbeeld altijd erg goed omdat veel mensen dat lekker vinden om op te slapen. Maar ook een foam matras kan geschikt zijn, als het maar stevig is.