Examen PDB

Examen PDB

Voor een goede start in een administratieve baan is het examen PDB een mooi uitgangspunt. Wie het examen PDB met goed gevolg heeft afgerond heeft alle basiskennis die vereist is voor een financiële of administratieve functie. Je bent dan in staat om zelfstandig een boekhouding te runnen voor een klein of middelgroot bedrijf. Bij grotere bedrijven heb je met het examen PDB voldoende kennis om mee te werken in een team van administratieve krachten, die gezamenlijk zorgen voor de bedrijfsvoering in de organisatie. Voor het volgen van een opleiding PDB is geen vooropleiding vereist.

Examen PDB

Een diploma in een half jaar

Bij Fabius Opleidingen kun je het examen PDB in ongeveer een half jaar halen. De opleiding bestaat uit 28 wekelijkse lessen van één dagdeel. Daarnaast moet je ongeveer een dagdeel per week besteden aan het huiswerk. Uiteraard zal de ene cursist dat sneller kunnen dan de andere, want dat is afhankelijk van de voorkennis. Je kunt de wekelijkse lessen volgen op een ochtend of op een avond. Het is dus prima mogelijk om het examen PDB te halen naast een fulltime baan bij een werkgever. Voor de wekelijkse lessen hoef je niet ver te reizen. De leslocaties zijn op ongeveer 50 plekken in het land te vinden.

Erkend PDB Examen

Na het PDB examen krijg je het PDB diploma. Dat is officieel erkend en wordt uitstekend gewaardeerd door de meeste werkgevers. Tijdens de lessen wordt er door de docenten gericht toegewerkt naar het examen. Je wordt dus goed voorbereid op de vragen en opdrachten die daar aan de orde komen. Daardoor is het slagingspercentage bij deze opleiding van Fabius Opleidingen erg hoog: bijna 75 procent. Dat is tien procent hoger dan de slagingspercentages van andere opleidingsinstituten. Als je de opleiding wilt beginnen heb je keus uit verschillende startdata.