Deze dingen kun je doen om als student bij te verdienen

schoonmaak werk

Geld is vaak iets waar studenten al snel tekort aan hebben. Toch wil je leuke dingen doen, maar je wilt ook weer niet dat je studie er onder lijdt. Zoek daarom de juiste bijbaantje die je goed naast je studie kunt doen en dus op de perfecte manier is te combineren. Wij geven je 5 dingen die hier goed bij te combineren zijn.

Een baantje die je in de avond kunt doen

Overdag werken zorgt er al snel voor dat je in de avond moe bent en geen energie meer hebt om nog aan school te werken. Zoek daarom een baan die je juist in de avond kunt doen, zodat je overdag aan je school werkt en zeker weet dat je het belangrijkste als eerst hebt afgerond.

Een voorbeeld van een baan die je in de avond kunt doen is bijvoorbeeld deze schoonmaakwerkzaamheden van Studenten Service. Veel kantoren bijvoorbeeld moeten in de avond worden schoongemaakt, omdat mensen op kantoor dan niet aan het werk zijn. Perfect dus en het schoonmaken van een kantoor samen met andere studenten kan ook nog eens een leuke bezigheid zijn om je geld bij te verdienen.

werk zoeken

Andere studenten helpen bij hun studie

Ben jij al een jaar of een paar jaar verder in de studie en zijn er een aantal vakken waarin je altijd goed was? Dan is het interessant om andere studenten juist te helpen en jouw kennis te delen. Bovendien is het ook nog eens leerzaam. Zo zijn er al veel studies die hebben aangetoond dat de beste manier om iets te leren, te onthouden en te begrijpen is door het juist zelf uit te leggen aan anderen.

Freelancen of een baan zoeken die aansluit bij je studie

Doe je design, programmeer je of studeer je voor iets anders waarin je bijvoorbeeld kunt freelancen met de kennis die je al hebt opgedaan? Dan is het interessant om dit als bijbaantje op te pakken. Met enige mate van ondernemerschap en zelfstandigheid heb je dit namelijk al snel opgezet. Het grootste voordeel hieraan is dat je tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden ontzettend veel leert dat bijdraagt aan je studie en waarmee jij tegelijkertijd geld verdient.

bijverdienen als schoonmaker

Bespaar waar het mogelijk is

Geld verdienen doen we niet alleen door harder en meer te werken. Veel mensen die meer verdienen die geven ook al snel meer uit. Maar je kunt ook geld overhouden door juist minder uit te geven. Hebben we die duurste iPhone bijvoorbeeld echt nodig? En kunnen we soms niet beter een biertje bij iemand thuis drinken in plaats van naar een cocktailbar te gaan? Of misschien kunnen we een goedkopere kamer vinden om te wonen en op die manier al snel honderden euro’s per maand besparen.