Goedkoop een auto huren in Eindhoven? Gebruik deze handige tips 

Wil je een weekendje weg, maar heb je geen eigen auto beschikbaar? Dan ga je je natuurlijk oriënteren op het huren van een auto. Bij het online oriënteren op de verschillende aanbieders en prijzen kom je er echter al snel achter dat de tarieven die autoverhuurders aanbieden erg hoog zijn, dat je grote bedragen aan de borg kwijt bent en dat de verhuurders ook nog eens op onhandige locaties gevestigd zijn. Het moet natuurlijk wel leuk blijven, dus hoe ga je nu goedkoop een auto huren voor een weekend weg? In dit blog lees je handige tips waarmee jij ervoor zorgt dat je nooit meer teveel betaalt voor het huren van een auto.

Kies de tijden slim

Ga je een auto huren voor je weekendje weg? Dan doe je er goed aan om het ophaal- en inlevermoment slim te plannen. Veel verhuurders werken met dagtarieven, dus zorg ervoor dat je de auto binnen 24, 48 of 72 uur inlevert en plan het inlevermoment niet een uur daarna. Dit scheelt je een volledige dag aan huurkosten! 

Boek vroeg

Wil je een auto huren? Zorg er dan voor dat je de auto zo vroeg mogelijk huurt. Hoe verder vooruit je de auto reserveert, hoe ruimer de keuze uit goedkope opties je hebt. Ook werken sommige verhuurders met vroegboekkorting. 

Let op het verbruik

Bij het huren van een auto is niet alleen het huurtarief van invloed op het bedrag dat je uiteindelijk aan de auto kwijt bent, maar spelen ook de brandstofkosten een belangrijke rol. Zorg er dus voor dat je niet per se de goedkoopste auto uitkiest, maar let ook goed op het verbruik van de auto. 

Gebruik een deelauto

Echt goedkoop een auto huren doe je niet bij een verhuurmaatschappij, maar via handige online platforms waar je een deelauto kunt huren. De tarieven voor het huren van deelauto’s liggen een flink stuk lager dan de tarieven bij verhuurmaatschappijen. Ook kun je de auto’s gemakkelijk online boeken en heb je niet te maken met tussen partijen of bizar hoge borgsommen. Vaak staan de auto’s ook nog eens op handige locaties bij jou in de buurt, zoals het Centraal Station of een centrale locatie in een woonwijk. In Nederland kun je in allerlei grote steden een deelauto huren; of je nu op zoek bent naar een deelauto Eindhoven, Amsterdam of Utrecht, er is altijd wel een goedkope deelauto te huren.