Laadpaal locaties in mijn omgeving

laadpaal eindhoven

Het aantal elektrische autobezitters neemt gestaag toe in Nederland, dat is niet alleen op zakelijk gebied maar ook privé. Deze toename vraagt dan ook om een constante uitbreiding van de laadinfrastructuur. Openbare oplaadlocaties zullen anders steeds voller raken en meerdere laadpalen is daarom een vereiste.

Het vinden van een laadpaal in Eindhoven is altijd van groot belang voor de elektrische autobezitters. In ons land zijn op dit moment circa 81.000 openbare laadpalen. Zo’n 3000 van deze laadpalen zijn snelladers. Nederland onderscheidt zich hierin als het land met de grootste laaddichtheid binnen Europa. Als eigenaar van een elektrische auto is het uiteraard van groot belang om te weten waar u de auto kunt opladen.

laadpaal eindhoven

Niet elke elektrische autobestuurder bezit over een eigen oprit of parkeerplek waar een laadpaal staat. De gemeente Eindhoven heeft daarom een groot aantal openbare laadpalen geinstaleerd. Elke elektrische autobestuurder kan daar eenvoudig gebruik van maken indien hij of zij in het bezit is van een laadpas.

In Eindhoven wordt continue gewerkt aan exploitatie, beheer, realisatie en onderhoud van publieke laadpalen. De realisatie van een laadpaal in Eindhoven komt tot stand door een nauwe samenwerking tussen de gemeente en de aanbieders. Het installeren van een laadpaal Eindhoven wordt dus niet uitgevoerd door de gemeente maar door de aanbieders zelf.

Niet elke bestuurder van een elektrische auto heeft een laadpaal in de buurt. Het aanvragen van een openbare laadpaal is dan een goede optie. Voor het aanvragen zijn wel een aantal voorwaarden:

  • Er is geen laadpaal aanwezig binnen de radius van +/- 300 meter loopafstand.
  • U heeft geen eigen oprit of eigen terrein om zelf een laadpaal te plaatsen
  • U heeft een contract voor een elektrische auto of plug-in hybride auto.
  • U heeft een economische binding met Eindhoven.
  • U bent in het bezit van een parkeervergunning als dat van toepassing is.

Het is de wens van iedere elektrische autobestuurder om niet in de rij te staan bij een oplaadlocatie en binnen afzienbare tijd met een volle accu weg te rijden.